دکتر مسعود فیروزی با بیان این خبر به شهرآرانیوز گفت: میزان تعهدات اعلامشده در راستای تسهیلگری در ایجاد اشتغال برای مددجویان زیر پوشش بهزیستی خراسان رضوی برای سالجاری تعداد ۸۹۷۱ نفر بوده که در ۱۰ماه اول امسال توانستهایم ۸۵درصد این هدف را محقق سازیم و تاکنون برای ۷۶۳۱ نفر اشتغال ایجاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: تسهیلات قرضالحسنه اشتغالزایی تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان بابت راهاندازی طرحهای اشتغال با کارمزد ۴درصد و بازپرداخت ۷ ساله در قالب خوداشتغالی، خانگی و کارفرمایی به مددجویان تعلق میگیرد.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی افزود: وظیفه بهزیستی در زمینه توانمندسازی مددجویان، ایجاد اشتغال از طریق پرداخت تسهیلات و ایجاد راههای دیگر تسهیلگری اشتغال ازجمله پرداخت سرمایه کار، تشکیل گروههای همیار، خودیار و... است. ایجاد زمینه اشتغال برای مددجویان بهزیستی بهویژه برای معلولان، جزو اولویتهای برنامهای این سازمان است، زیرا مددجویان معتقدند اگر جایی مشغول به کار شوند، حتی به حمایت بهزیستی هم نیاز نخواهند داشت. بنابراین بهزیستی با صنایع بزرگ، کارخانهها و کارگاهها رایزنی کرده است تا در صورت بهرهمندی از مددجویان بهزیستی، از امتیازات متعددی برخوردار خواهند شد.
وی با بیان اینکه پرداخت یارانه ارتقای کارایی یکی از مشوقهای بیمهای برای بهکارگیری مددجویان بهزیستی است، گفت: براساس ماده ۱۲ قانون حمایت از حقوق معلولان، به کارفرمایانی که افراد دارای معلولیت جویای کار را در مراکز کسبوکار خود جذب و بهکارگیری کنند، در طول دوران اشتغال این افراد، کمکهزینه ارتقای کارایی فرد دارای معلولیت با رعایت شرایط مندرج در این آییننامه پرداخت خواهد شد.
فیروزی افزود: آمار مددجویان متقاضی برخورداری از اعتبارات مشوقهای بیمهای از ابتدای سالجاری تا کنون ۱۶۴۴ نفر بوده است. سازمان تأمین اجتماعی ۳۰درصد حقوق کارگرانی را که نزد کارفرمایان بخش خصوصی کار میکنند، در هر ماه بهعنوان سهم بیمه کارفرما از آنها اخذ میکند. چنانچه کارفرمایان را از نیروهای زیر پوشش بهزیستی به کار گیرند و بنا بر قانون کار حقوق پرداخت کنند، سازمان بهزیستی ۲۰درصد سهم کارفرما و ۳درصد سهم بیکاری را با عنوان بیمه سهم کارفرما پرداخت میکند. برای معلولان این پرداخت تا زمان بازنشستگی و برای غیرمعلولان تا ۵ سال است.
وی درباره مددجویان و معلولانی که برای ایجاد اشتغال خود، بهصورت انفرادی اقدام کردهاند، گفت: حق بیمه سهم خویشفرمایی این افراد توسط بهزیستی پرداخت میشود. همه افراد جامعه هدف که بعد از طی فرایند آمادهسازی شغلی وارد بازار کار شده و به ایجاد اشتغال بهصورت انفرادی اقدام و خودشان را بیمه شغلی کردهاند، میتوانند از این مشوق استفاده کنند.